Smaken av Roma

Katie Parla og Kristina Gill

Screen Shot 2016-07-31 at 08.24.12Nye trender & glemte oppskrifter fra Den evige stad

Selv 150 år etter Italias samling er landet fortsatt en delt nasjon hvor de ulike regionene defineres av sine lokale kjøkken. Og det romerske kjøkkenet, cucina romana, er utvilsomt et av de mest særpregede. I denne boken har journalist Katie Parla og fotograf Kristina Gill fanget Romas unike karakter og utvikling innen mat og kultur.

Boken er en kjærlighetserklæring til Roma, og viser hvordan dagens romerske kjøkken er influert av sin to tusen år gamle kultur og historie. Oppskriftene spenner fra klassiske favoritter og innovativ gatemat til fascinerende, delvis glemte oppskrifter. Forfatterne tar deg med på en kulinarisk reise inn i Romas fantastiske smaker – som du kan gjenskape på ditt eget kjøkken. Kristina Gills nydelige bilder fremhever både maten og den skjulte byen som turistene ikke så lett oppdager. Mellom oppskriftene og fotografiene finnes det reportasjetekster, tips og en adresseliste som gjør at boken også fungerer som en ypperlig reiseguide.

Bla i boken

Forfatter: Katie Parla & Kristina Gill
Kategori: Mat og drikke
ISBN: 9788293493013
Omslagsdesign: Liselotte Dick
Innbinding: Innbundet
Pris: kr 399,-
Kjøp boken

Last ned forside i JPG

Om forfatterne
KATIE PARLA er en amerikansk matjournalist og kulinarisk guide som er bosatt i Roma. Hun skriver bloggen www.katieparla.com , mobilappene ”Katie Parla’s Rome” og ”Katie Parla’s Istanbul”, og er forfatter av eboken Eating & Drinking in Rome. Hun flyttet til Roma i 2003, og har skrevet eller bidratt til mer enn 20 mat- og reisebøker. Hennes restaurantanmeldelser og reisereportasjer har blitt publisert i blant annet New York Times, Australian Gourmet Traveller, The Guardian, Food & Wine, AFAR, Bon Appétit, Imbibe, Travel + Leisure, Condé Nast Traveler, Punch, Eater, Design*Sponge og Food Republic. Katie har en master i historie fra Yale University og Università degli Studi di Roma. Hun har også en master i italiensk gastronomi og et sommelier-diplom fra FISAR.

KRISTINA GILL er født i Nashville, Tennessee, og arbeider som frilans mat- og reisefotograf, samt som redaktør for mat og drikke på www.designsponge.com. Hun er også humanitær rådgiver for bistand innen mat. Kristinas bilder er publisert i blant annet National Geographic Traveler, Need Supply Co.s Human Being Journal, VSCO, Atlas Quarterly, Australian Gourmet Traveller, Bon Appétit, Kinfolk, Airbnb, Lomography og Belle Australia. Kristina har studert ved Stanford University og Johns Hopkins School of Advanced International Studies. Hun bor i Roma med sin ektemann, Niccolò, som også er fotograf. Hun støtter UN World Food Programme i kampen mot sult og nød.