Sicilia

Oppskrifter fra en italiensk øy

Sicilia er ikke som noe annet sted i verden: Den største øya i Middelhavet, med livlige markeder, fantastiske strender og mat man kunne dø for. Forfatterne Katie og Giancarlo Caldesi har reist på kryss og tvers over denne vakre øya for å finne de lokale og autentiske rettene, tilberedt med ekte lidenskap, for å gi oss det aller beste fra det sicilianske kjøkken. Boka syder av deres mangeårige kjærlighet til øya og matkulturen.

Takket være sin rike historie, er det sicilianske kjøkken influert av det italienske så vel som av det greske, spanske, franske og arabiske kjøkken, noe som gjør smakene og ingrediensene vidunderlig eklektiske: Fra den verdensberømte gatematen i Palermo til de utrolige dessertene i Noto samt de arabiskinspirerte rettene som couscous med safran og lam med eksotiske krydre.

Katie og Giancarlo gir oss mange oppskrifter på hverdagsmat som er lette å lage og smaker helt herlig: Server grillet makrell med auberginegryten caponata, lær deg kunsten å lage parmesanbakt kylling, og se hvordan pistasjpesto kan løfte selv de enkleste retter til nye høyder. Du lærer, steg for steg, å lage pasta, risotto, focaccia, couscous, raguer og fyll til ravioli, og fantastiske retter av grønnsaker, fisk og kjøtt, kaker og desserter. Mange av oppskriftene er glutenfrie.

Bli med Katie og Giancarlo på deres spennende vandring gjennom antikke greske ruiner og templer, arabiskinspirerte kupler, normanniske slottsmurer og bysantinsk mosaikk. Sicilia er både en fantastisk kokebok og en enestående reiseskildring fra Italias mest forførende øy.

Bla i boken

Forfatter: Katie & Giancarlo Caldesi
Kategori: Mat og drikke
ISBN: 9788293493044
Innbinding: Innbundet
Antall sider: 272
Pris: kr 299,-
Kjøp boken

Last ned forside i JPG

Om forfatterene
Katie og Giancarlo Caldesi har en sterk lidenskap for italiensk mat. De eier og driver to italienske restauranter, Caffé Caldesi i Marylebone i London, og Caldesi in Campagna, som ligger i landsbyen Bray, to-tre mil utenfor London. I over 16 år har de undervist i italiensk kokekunst på La Cucina Caldesi, først i Toscana og deretter i London. De har skrevet ni kokebøker.
Katie og Giancarlo har to barn, Giorgio og Flavio.

I media:
Helleskitchen: Streetfood i Palermo og glutenfri pasta